Wat is er allemaal te doen.

Zaterdag 4 en zondag 5 april gaat het weer gebeuren, Nederlands grootste miniatuurkermisexpositie opent dan voor het derde jaar op rij haar deuren in verenigingsgebouw De Wurf te Lutjebroek. Hoewel het best wel lastig is om elk jaar een expositie met weer geheel nieuwe elementen op te zetten, lijkt het er op dat de de organisatoren, Marcel Deen en Michel de Jong, daar met deze editie toch weer goed in zijn geslaagd. Uiteraard zijn er ook nu weer honderden miniatuurkermisattracties te bewonderen, alsmede miniatuurkermiskramen en dito vrachtauto's en aanhangwagens. Tientallen modelbouwers tonen zo hun kunnen aan het grote publiek. Modelbouwers met elk hun eigen aanpak. Zo zijn er die hun kermiszaken volledig zelf ontwerpen en deze vervolgens bouwen van materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, hout en metaal. Daarnaast zijn er bouwers die hun kermiszaken maken van constructiematerialen zoals Lego, Knex, Fisher Technik, of Playmobiel.
Een aantal exposanten bezoekt Lutjebroek dit jaar voor het eerst, ook zijn er die andere kermiszaken meebrengen dan in voorgaande jaren. Met twee Duitse en enkele Belgische exposanten is het weer een echt internationaal gebeuren.

Meisje zonder hoofd.

Natuurlijk zijn er vele moderne attracties zoals Breakdancers, Jumpers, en Hi-Tech schommels te bewonderen. Maar ook nostalgische zaken als Draaimolen, Zweefmolen, Spin en Luchtschommel zullen niet ontbreken. En wat te denken van een model van het bekende Oktober Bier Festen plein, iets wat zeker als unicum kan worden beschouwd. Ook is er foto- en filmmateriaal uit heden en verleden te bewonderen. En als klap op de vuurpijl: een stukje kijkvermaak uit de oude doos en dat dan niet in miniatuur maar levensecht! Op beide dagen en meerdere keren per dag zal Jan de Graaf, in samenwerking met de de Stichting Kermis Cultuur, de klassieke kermisact "Het meisje zonder hoofd" live opvoeren! Dat gaat natuurlijk gepaard met prachtige kermisverhalen over de geheimzinnige wereld achter dit vroeger zo spectaculaire kijkvermaak. Een "Komt dat zien, komt dat zien" is hier zeker op zijn plaats!

 

Exposanten.

Bij binnenkomst krijgt u gratis popcorn aangeboden om al smikkelend langs de vele kermisstraten en pleinen te wandelen. Knoop gesprekjes aan met de exposanten, die ook dit jaar weer geheel vrijwillig deze prachtige show voor u mogelijk maken. Leer iets van de wereld achter deze toch wel bijzondere modelbouw kennen. Uitgekeken? Geniet nog even na op het plein vóór het verenigingsgebouw, waar lekkere verse oliebollen verkrijgbaar zijn bij de oliebollenkraam van Ben Leek en luister nog even naar de fraaie klanken van het draaiorgel van de familie Braak.

Gratis Entree

Iedereen, ongeacht leeftijd of interesses, is weer welkom in Verenigingsgebouw De Wurf, Fresialaan 2 te Lutjebroek.
De openingstijden zijn: zaterdag 4 april van 11:00 uur tot 18:00 uur en zondag 5 april van 10:00 uur tot 17:00 uur.
De entree is geheel GRATIS!

 

Go to top

* * * * Kermisexpo Lutjebroek 4 & 5 april * * * *